2014 július 9-10 időszakban részt vettünk a Kolozsváron szervezett Business Days ( http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2014/Program) konferencián.

Az első előadásom témája az innováció, mint a növekedés és a differenciálódás elindítója volt. Beszédemben rámutattam az informatikai újítások fontosságára, az OpenSource megoldásokon alapuló rendszerek valamint a Cloud szolgáltatások szerepére, amelyek hozzájárulhatnak a romániai kis és középvállalkozások gazdasági fontosságának növeléséhez.

Mindezek mellett kihangsúlyoztam mennyire fontos, hogy a vállalkozásvezetők, menedzserek, részt vállaljanak a társadalmi újításokban, melynek célja létrehozni egy olyan társadalmi környezetet, amely kedvező feltételeket nyújthat a kis és középvállalkozások fejlesztéséhez. A társadalmi környezet elemei, a hagyományok, a piac, a gazdasági növekedés fő tényezőivé kellene váljanak.

A „ Hogyan tegyük weboldalunkat jövedelmezővé” elnevezésű workshop keretén belül technikai részleteket mutattam be, amelyek segítségével bárki könnyen beállíthatja és használhatja az Elastoffice Románia által létrehozott innovációs webáruház rendszert (http://www.youtube.com/watch?v=P_uq3TAjRvQ ) . Kitűnő példája a nyílt forráskóddal rendelkező Cloud rendszerek nyújtotta fejlődési lehetőségek és a hagyományos webáruházak közötti különbségeknek.

 

mmcluj2014_2

mmcj2014_1

mmcj 2014