Az IT iparban, ezen belül a software ágazatban a legfontosabb erőforrásnak a humán erőforrás bizonyul.

A technikai tudás mellett az egyéni intelligencia, az alkalmazkodókészség és a képzelőerő a legfontosabb alkotóelemek, amelyekkel biztos sikereket lehet elérni a softwarealkotás terén. Ennek ismeretében az állam fő célja a szakosított oktatás állandó ösztönzése kellene legyen, melynek következtében biztosítva lenne az előbb felsorolt tulajdonságokkal rendelkező humán erőforrás utánpótlás.

Elemezve az állam által biztosított támogatásokat1 a következő következtetésekre jutottunk:

- az állam nem támogatja a helyi vállalkozásokat, amelyek tartós fejlődést biztosítanának egy olyan iparágban, ahol az elsődleges erőforrás – az intelligencia – még ingyen fellelhető. Támogatni kellene a softwaregyártó vagy ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó kis és közepes helyi vállalkozások létrehozását.

- a helyi kis és középvállalkozások által befizetett adók egy részét az állam a multinacionális vállalatok felé irányítja. Ezek valójában az állam pénzéből jutnak munkaerőhöz, amit exportra szánt termékek, szolgáltatások előállítására használnak és az ebből származó jövedelem kizárólagosan a vállalatot illeti. Ezen vállaltok többnyire adóparadicsomokban vannak bejegyezve, mint cégcsoportok.

- olyan társaságoknál jönnek létre munkahelyek, amelyek ma vannak és holnap már nincsenek bejegyezve az országban. Ezen a területen nincs munkahely hiány. Ennek közvetlen hatásaként a helyi kis és közepes IT cégek munkaerő nélkül maradnak.

- nyomon követve a pénz felhasználási módját rámutathatunk, hogy az állam, a határozott időre létrehozott munkahelyek növelésével nem a vállalkozói kultúra kialakításást akarja megvalósítani azok körében, akik az IT ezen területére szakosodnak.

- a helyi kis és középvállalkozások többsége nem részesedik azon feltételezett eredményekből, amelyek a támogatási pénzek által létrejött IT szolgáltatásokból származnak, mivel a multinacionális vállalatok ügyfelei is többnyire a nagyobb vállalkozások, amelyek azonban más gazdasági ágazatot képviselnek.

 A TransilvaniaCLOUD Egyesület fő célkitűzése, hogy helyi erőforrások felhasználásával ( helyi softwaregyártó cégek) fejlessze a CloudComputing kultúrát a helyi kis és középvállalkozások körében, így az állam által nyújtott támogatási módszert nem értékelheti hasznosnak, ez nem támogatja a helyi közösség tartós fejlődését.

1http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-17604022-guvernul-aprobat-2014-ajutoare-stat-67-27-milioane-euro-pentru-11-firme-care-promis-vor-crea-aproape-3000-locuri-munca-printre-castigatori-numara-vodafone-emag-teamnet-firma-fondata-sebastian-ghita.htm