A nyílt forráskód világa gyorsabban és hatékonyabban fejlődik, mint a hagyományos, zárt rendszerek. Már közhelynek számít, főleg a haladó szintű IT felhasználóknak.

Miután valós sikereket ért el a hagyományos ERP-vel folytatott versengésben, az OpenERP újabb szintre lépett. Odoo néven ( www.odoo.com ) olyan vállalatvezetési szolgáltatásokat nyújt, amelyek meghaladják egy ERP hagyományos meghatározását.

Miért? A következő tulajdonságok miatt:

- a szolgáltatások bármilyen típusú vállalkozás számára elérhetőek – nem megfelelő szabvány verzió esetén a testreszabás rendkívül gyors, olcsó és gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket kínál.

- a szolgáltatások bármilyen költségvetéshez igazíthatóak – az ügyfél az igényelt modulok és a felhasználók számának függvényében fizet.

- a szolgáltatások bárhonnan, bármikor elérhetőek, egyetlen feltétel a számítógép/ laptop/ tablet internet kapcsolata.

A TransilvaniaCLOUD fő célja a CLOUD computing típusú vállaltvezetési szolgáltatások népszerűsítése a kis és középvállalkozások körében. Ennek szellemében jelentős szerepet vállal az Elastoffice Romania-val(www.elastoffice.com ), az Odoo romániai, magyarországi és svájci hivatalos partnerével közösen indított projektekben.

Az Elastoffice Románia kifejlesztette a romániai és a magyarországi törvényes előírásoknak megfelelő CLOUD típusú vállalkozásvezetési szolgáltatásokat, melyek alapját az Odoo nyílt forráskódú platform képezi. Ezek a vállalatvezetési szolgáltatások széleskörű gazdasági tevékenységekben alkalmazhatóak: ilyen pl. a gyógyszergyártás,az adatbázissal egybekötött webáruház, az építkezés és ingatlan menedzsment, a flottakezelés valamint a dokumentum menedzsment.