A TransilvaniaCLOUD egy újabb sikeres BusinessDays találkozót tudhat maga mögött.
„Az innováció, mint a gazdasági növekedés motorja” volt az első előadás témája. Az IT & C ágazat az innováció lándzsahegyének tekinthető, az innovációs folyamatok és fejlesztések többsége inputként szolgál a gazdasági tevékenység többi területén.

Kihangsúlyoztam az OpenSource és SaaS (cloud) rendszerek fontosságát, amelyek elérhetővé teszik bármelyik kis és középvállalkozás számára a CLOUD rendszeren alapuló vállalatirányítási szolgáltatást. Az IT&C fejlesztések nélkül most nem beszélhetnénk vállalkozásoknak szánt CLOUD menedzsmentről.

 

mir_business_days_tm_2014_01 mir_business_days_tm_2014

Beszéltem a társadalmi innovációról, amelynek szellemében kellene döntéseket hozzanak, cselekedjenek a befektetők, menedzserek és vállalkozók. Szerintünk a gazdasági környezet és a társadalom kapcsolata sokkal összetettebb kellene legyen, nem csak a felhasznált társadalmi erőforrások és a társadalomnak nyújtott termékek/ szolgáltatások szintjén érvényesüljön.

Egy workshop alkalmával lehetőségem volt részletesebben beszélni a kis és középvállalkozásoknak nyújtott CLOUD jellegű ERP szolgáltatásokról, ennek előnyeiről és az evvel járó lehetőségekről, ideértve az EU alapokból támogatott vissza nem térítendő finanszírozásokról a 2014-2020 időszakra.