Deja tradițională, participarea noastră la Conferințele Business Days ( http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2014/Program), a continuat cu ediția de la Cluj-Napoca, din 9-10 iulie 2014.

În cadrul primei conferințe ”Inovația, driver de creștere și diferențiere”, am vorbit despre importanța inovării în IT, și rolul major pe care două inovații în acest sector, dezvoltările de soluții bazate OpenSource și livarearea de tip CLOUD, pot ajuta la creșterea importanței IMM-urilor în economia României.

Am vorbit și despre necesitatea implicării antreprenorilor și managerilor în domeniul inovării sociale, pentru a crea în societate, la toate nivelurile acesteia, un mediu propice pentru dezvoltarea de afaceri mici si mijlocii. Acestea ar trebui să devină principalul factor de creștere al economiei, valorificând potențial local de resurse, tradiții, și piață.

La workshop-ul ”Cum să faci site-ul tău să vândă” am dat detalii tehnice despre ușurința cu care oricine poate să-și seteze și să utilizeze, un sistem inovativ de web-shop, creat de compania Elastoffice Romania (http://www.youtube.com/watch?v=P_uq3TAjRvQ ). Un excelent exemplu despre diferența pe care o oferă posibilitatea de dezvoltare în sistem OpenSource și livrarea soluției în CLOUD, față de sistemele clasice de web-shop-uri.

 

mmcluj2014_2

mmcj2014_1

mmcj 2014